Zeppole di S. Giuseppe

Ingrediënten zeppole:

  •  100 gr. boter
  • ½  liter water
  • 350 gr. bloem
  •  snufje zout
  • 8 hele eieren

Ingrediënten crema pasticcera:

  • 400 ml volle melk
  • 100 ml room
  • 150 gr. suiker
  • 17 gr. maïzena
  • ½ boon bourbon vanille


Om te frituren: zaadolie.

Bereiding van de zeppole:
Smelt de boter met water en zout in een steelpan op laag vuur en voeg de gezeefde bloem. Haal van het vuur en roer krachtig met een houten lepel. Zet het weer op het vuur en kook al roerend tot je een homogeen mengsel krijgt dat uit de pan komt. Laat het afkoelen en voeg de eieren toe.
Vorm op een vel bakpapier donuts met de spuitzak.
Verhit wat olie  in een grote pan om te frituren. Doe de zeppole in de warme olie en draai ze aan beide kanten totdat ze gelijkmatig bruin zijn. Plaats de zeppole op een stuk keukenpapier om uit te laten lekken.

Crema pasticcera:
Klop de eidooiers met de suiker en voeg het gezeefde zetmeel toe en de vanilleboon. Breng de melk en room aan de kook, voeg het eimengsel toe aan het vocht en kook een minuut.

Om het recept samen te stellen: plaats een lepel crema pasticcera in het midden van elke donut. Je kan dit gerecht garneren met een amarena van Toschi.