• Alles
  • Recepten
  • Tips & Weetjes

Wat heb je nodig voor het maken van de taart met amarene? Deze recept is voor ongeveer 6 personen. Ingrediënten: 300 gr. farina tipo 00 250 gr. yoghurt 1 zakje vanillesuiker 250 gr. amarene kersen 50 gr. aardappelzetmeel 1 snufje zout 70 ml melk 160 gr. suiker ...

Een makkelijke en snelle recept voor een antipasto. Voor 4 personen Ingrediënten: 200 gr. stracchino 200 gr. gerookte zalm 2 citroenen de sap ervan bieslook 1 snufje zout 1 stokbrood Doe de gerookte zalm in een schaaltje met de citroen sap. Neem een stokbrood en snee deze van...

Wat is prosecco? Prosecco is een witte druivensoort waar Italiaanse, mouserende wijn van gemaakt wordt. Deze druivensoort is alleen te vinden ongeveer 50 km ten noorden van de stad Venetië in de regio Veneto. Vooral ten noorden van Venetië vind je de wijngebieden van het oostelijke...

Crostini con salsiccia e stracchino voor 4 personen Ingrediënten: - 2 varkensworst - 200 gr. stracchino - 1 stokbrood - fijn gesneden peterselie - snufje peper Haal de omhulsel van de worst af en doe de inhoud in een kom.  Strooi er een snufje gemalen peper en doe er fijn gesneden peterselie...

De extra vergine olijfolie is de typische vet dressing van het mediterrane dieet en het gebruik ervan is een echte cultuur. Sinds de oudheid gebruikt door de volkeren van de Middellandse Zee, wordt het nu overal gewaardeerd en geëxporteerd als een product van uitmuntendheid over...

Ingrediënten: 240 gr. meel voor patisserie (farina per dolci) 100 gr. geklaarde boter 1 ei 100 gr. (fijne) rietsuiker 1 theelepel bakpoeder 1 flacon vanillearoma 1 snufje zout 1 pot bergamotto marmelade  Voorbereiding: Zeef de bloem in een schaal en voeg de zout en de bakpoeder erbij....

  De kaas is een zuivelproduct dat wordt verkregen door coagulatie van volle melk, half- of volle melk of room waarbij ook gebruik wordt gemaakt van enzymen en keukenzout. De enzymen, van dierlijke of plantaardige oorsprong, worden stremsel genoemd en zijn het resultaat van stremselcoagulatie. De wrongel wordt gescheiden van de vloeibare fase, wei genaamd, in mallen gedaan...

Ingrediënten zeppole:  100 gr. boter ½  liter water 350 gr. bloem  snufje zout 8 hele eieren Ingrediënten crema pasticcera: 400 ml volle melk 100 ml room 150 gr. suiker 17 gr. maïzena ½ boon bourbon vanille Om te frituren: zaadolie. Bereiding van de zeppole: Smelt de boter met water...

De traditionele keuken van Calabrië wordt gekenmerkt door zijn sterke smaken. De chilipeper (peperoncino) wordt in veel typische gerechten gebruikt; bruschetta met 'nduja, soppressata Calabrese, sardella. Sardella wordt ook wel "het kaviaar van de armen" genoemd. Vis het hoofdingrediënt in veel recepten, voornamelijk langs kust. Vissen die...

In Italië heb je verscheidene tradities. Echter heb je een aantal tradities in de Italiaanse eetgewoontes die al eeuwenoud zijn. Als je een bord met pasta op hebt en je hebt nog saus op je bord liggen, dan maak je deze "schoon" met brood. Daarom...