Spaghetti alla Carbonara

Ingrediƫnten voor 4 personen:

– 500 gr. spaghetti
– 2 eieren
– 4 eierdooiers
– 150 gr. guanciale of pancetta
– 125 gr. Parmiggiano Reggiano of Pecorino
– zout

Zet een grote pan met water aan de kook. Doe er zout in. Zodra het water kookt doe je de spaghetti erbij. Deze blijf roer je regelmatig door, zodat ze niet blijven plakken.

In tussen snij je de guanciale of pancetta in reepjes/blokjes. Doe een koekenpan op het vuur en bak de guanciale of spek goud bruin. Haal de pan van het vuur. Neem een schaal en doe daar de eieren met de Parmezaanse kaas in en klop het totdat het een mengsel is.Als de pasta al dente is giet je deze af en meng het met de guanciale of pancetta. Zet het vuur op een laag stand aan. Giet het mengsel over de spaghetti en roer de spaghetti goed door. Pak de eierdooier en doe ze op de spaghetti, met een vork en een lepel pak je de spaghetti en roer je de eierdooier erdoor.

Schep de pasta op en maak het af met wat Parmezaanse kaas over.

Eet smakelijk!!!