Crostini con stracchino e salmone

Een makkelijke en snelle recept voor een antipasto. Voor 4 personen

Ingrediƫnten:

  • 200 gr. stracchino
  • 200 gr. gerookte zalm
  • 2 citroenen de sap ervan
  • bieslook
  • 1 snufje zout
  • 1 stokbrood

Doe de gerookte zalm in een schaaltje met de citroen sap.
Neem een stokbrood en snee deze van 1 cm dik. Je kan hier ook Toscaanse brood voor gebruiken. Als je het brood een beetje knapperig wilt kun je na het snijden het brood even ligt laten roosteren een voorverwarmde oven op 180 graden. Besprenkel het brood met een beetje olijfolie extra vergine

Doe de stracchino in een schaaltje met een snufje zout en bieslook. Meng alles met een vork door elkaar. Pak de zalm uit de koelkast en laat deze uitlekken.
Pak het brood het smeer daar de stracchino erop. Doe daar een plakje zalm er boven op en besprenkel met wat bieslook ter decoratie.

Buon apetitto!!